Predstavljanje priručnika

13.04.2022.
  • /novosti/prirucnik.nasl.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na Tribini grada Zagreba 11. travnja 2022. predstavili smo priručnik: „Multimodalni pristup interakciji i komunikaciji osoba sa senzoričkim i drugim utjecajnim/višestrukim teškoćama“, autorice Martine Celizić.
Ovo je četvrti u nizu priručnika koje je Dnevni centar za rehabilitaciju „Mali dom-Zagreb“ objavio u proteklih 8 godina.

Priručnik je predstavljen na Okruglom stolu koji je organiziran u sklopu projekta „MALI DOM ZA SVE - UNAPRJEĐENJE I ŠIRENJE USLUGA IZVANINSTITUCIONALNE SKRBI“ UP.02.2.15.0019.
U ime gradonačelnika grada Zagreba, sudionike je pozdravila i otvorila Okrugli stol dr.sc. Marinka Bakula Anđelić nakon čega se sudionicima obratila ravnateljica Tatjana Petrović Sladetić i predstavila dosadašnje priručnike i autoricu. Recenzentice priručnika izv. prof. dr .sc. Sonja Alimović i izv. prof. dr. sc. Jasmina Ivšac Pavliša sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta dale su osvrt na sam priručnik nakon čega je autorica dala kratki pregled razvojnog puta i sadržaja priručnika.

Sudionicima Okruglog stola podijeljen je tiskani primjerak priručnika dok će priručnik biti dostupan besplatno i u pdf obliku na web stranici Edukacijskog centar Mali dom-Zagreb pod Edukacijski materijali.
Izdavanje priručnika kao i besplatnu dostupnost priručnika omogućio je Perkins International.

Ovaj priručnik namijenjen je prije svega stručnjacima koji se nalaze pred izazovom prepoznavanja komunikacijskih pokušaja, ponajprije osoba sa senzoričkim i drugim utjecajnim/višestrukim teškoćama, a zatim odabira primjerenih komunikacijskih strategija. Namjera priručnika je predstaviti okvir gledanja i djelovanja stručnjaka na području poticanja komunikacije osoba sa senzoričkim i drugim utjecajnim/višestrukim teškoćama. Opisani model i pristupi odraz su dugogodišnjeg iskustva rada s ovom populacijom te odabir onih koji su se pokazali najsmislenijima za spomenutu populaciju.

Vrh