Godišnja konferencija EASPD-a

03.05.2016.
  • /arhiva/Untitled.jpg
  • Slika
  • Slika

Na poziv organizatora EASPD (Europskog udruženja pružatelja usluga osobama s razvojnim teškoćama) 21. i 22.4.2016. ravnateljica Darija Udovičić Mahmuljin i djelatnice Marijana Konkoli Zdešić i Ana Validžić Požgaj otputovale su u Kišinjev, glavni grad Moldavije, kako bi aktivno sudjelovale na godišnjoj konferenciji EASPD-a posvećenoj Ranoj intervenciji u djetinjstvu (Growing Together: from Grassroots Initiatives to National Strategies in Early Childhood Intervention).

Marijana Konkoli Zdešić je odrćala plenarno predavanje na temu transdisciplinarnog pristupa u ranoj intervenciji u djetinjstvu (Transdisciplinary approach in ECI: achieving quality team work).
http://www.easpd.eu/sites/default/files/sites/default/files/booklet_moldova.pdf

Nekoliko mjeseci prije konferencije prijavili smo model Rane intervencije u Dnevnom centru Mali dom - Zagreb na natječaj „Zero project“, odnosno projekt koji vode EASPD i Zero Project s ciljem istraživanja i pronalaženja najboljih programskih rješenja, modela i praksi usmjerenih prema osobama s razvojnim teškoćama u suglasju s načelima i vrijednostima Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom. Istraživanje je detaljno analiziralo sve sastavnice komponenti modela Rane intervencije u Malom domu. Model rane intervencije kojeg provodi Dnevni centar Mali dom je naveden kao primjer dobre i inovativne prakse u Ranoj intervenciji te je tom prigodom i predstavljen u publikaciji Zero Projecta.
http://www.easpd.eu/sites/default/files/sites/default/files/zp_analysis_edition01_barrierfree.pdf

Marijana Konkoli Zdešić i Ana Validžić Požgaj su tom prigodom održale radionicu u kojoj su podrobno opisale sve komponente modela kao i strategije i izazove u njihovom provođenju (Strategies and challenges in creating effective practice of Early Childhood Intervention: Mali Dom - Zagreb, Croatia).
Više o samoj konferenciji:
http://www.easpd.eu/en/content/early-childhood-intervention-should-become-tool-inclusion

Vrh