Prvo zajedničko druženje u Terapijskom vrtu Sesvete

11.06.2021.
Prvo zajedničko druženje u Terapijskom vrtu Sesvete

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada je unutar EU projekta „proGIreg“ u svrhu revitalizacije bivše mesne industrije "Sljeme" Sesvete uredio Terapijski vrt.
U četvrtak 10. lipnja 2021. godine organizirana je primopredaja ključeva i prvo zajedničko druženje u Terapijskom vrtu. Okupili su se predstavnici Grada Zagreba, ustanova Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom – Zagreb“, udruga „CeDePe“ – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb i Centar „Novi Jelkovec“ – javna ustanove socijalne skrbi. Korisnici ustanova su mogli, po prvi puta u lijepo uređenom vrtu, jednostavno pristupiti sadnji začinskog bilja i povrća. Naime, za njih su prilagođene posebne gredice kako bi im pristup bio što jednostavniji i lako dostupan.
Terapijski vrt je uređen i osmišljen i kao višeosjetilni park kako bi korisnici kroz različite osjetne sustave mogli doživjeti, istražiti i učiti o prostoru koji ih okružuje.
Osim druženja i sadnje, predviđene su i radionice različitih sadržaja kroz određeni period vremena, vodeći računa o vremenskim uvjetima.
Ostavljena su mjesta za interaktivne skulpture koje će, zajedno sa svojim terapeutima, osmišljavati sami korisnici ustanova.
Više fotografija pogledajte na našoj FB stranici

Vrh