Mali dom-Zagreb je zajedno s Peterom Limbrickom organizira on-line forum

10.12.2020.
 Mali dom-Zagreb je zajedno s Peterom Limbrickom organizira on-line forum

Tijekom mjeseca studenog 2020. u organizaciji Malog doma-Zagreb odvijao se online forum na temu podrške djetetu i obiteljima, pod nazivom „Enchancing early child and family support around children who have disabilities and special needs". Ovaj online forum Mali dom-Zagreb organizirao je  zajedno sa Peterom Limbrick iz Velike Britanije. Peter Limbrick 2001. godine razvio je i objavio pristup pod nazivom Tim oko djeteta (https://www.tacinterconnections.com/index.php/tacmodel/the-tac-approach). Peter Limbrick ima dugogodišnje iskustvo u razvoju mreža podrške u mnogim zemljama i autor je velikog broja knjiga na temu rane intervencije (https://www.tacinterconnections.com/index.php/bookshop).
U ovom online forumu sudjelovalo je 16 stručnjaka koji rade u području rane intervencije iz različitih ustanova: Centar za rehabilitaciju Zagreb, Down Syndrom centar Pula, Centar za ranu intervenciju - MURID, Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID), Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"', Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, predstavnik ureda UNICEF-a u RH.
Potičući diskusiju među sudionicima foruma, P.Limbrick  unio je vlastite primjere učinkovite podrške djeci rane razvojne dobi i obiteljima.
Diskusija na online forum završila je kreiranjem zajedničkih zaključaka koji upućuju na važne pokazatelje daljnjeg razvoja usluga rane intervencije.
Za sudionike online foruma ovaj oblik suradnje značio je uspostavu komunikacije sa stručnjacima različitih profila zaposlenih u različitim ustanovama/organizacijama. Također, ovo je bila mogućnost za izmjenu različitih iskustava iz prakse te moguću primjenu teorijskog znanja o konceptu „tim oko djeteta“ u daljnjem radu.

Vrh