Edukacija u Armeniji

22.10.2014.
  • /arhiva/Gyumri_Armenia listopad 2014..jpg
  • Slika
  • Slika

Od 13. do 17. listopada 2014. djelatnice Dnevnog centra za rehabilitaciju Mali dom - Zagreb Martina Celizić, Diana Korunić i Senada Jagar održale su edukaciju u Gyumriju u Armeniji.
Sudionici su upoznati s temama poput Senzorički pristup kurikulumu, Rana komunikacija, a program je zaključen radionicom izrade Individualnog Edukacijskog Plana.
Edukacija je održana u prostoru Gyumri "Children's Home", a sudjelovalo je 25 djelatnika te ustanove kao i srodnih ustanova iz Yerevana, Kharberd Orphanage i Marie Izmirlyan.

Ova edukacija je održana u sklopu četverogodišnje suradnje ustanove Mali dom - Zagreb, Perkins International i Gyumri "Children's Home". Izgrađena 1924. godine, Gyumri "Children's Home" je ustanova za djecu 0 -7 godina s intelektualnim i motoričkim teškoćama bez roditeljske skrbi.

U razdoblju od 2011. do 2014. godine Mali dom - Zagreb održao je niz seminara i radionica, a posljednja u nizu uključivala je i svečanu podjelu certifikata kojoj su nazočili i ravnateljica Malog doma Darija Udovičić Mahmuljin, Dennis Lolli - regionalni koordinator Perkins International za područje Europe i Euroazije te ravnateljica Gyumri "Children's Home" Ruzanna Avagyan.

Višegodišnjim posjetima stručnjaka iz Malog doma sudionici su stekli teorijska i praktična znanja potrebna za kreiranje programa u radu s djecom s oštećenjem vida i dodatnim teškoćama u razvoju ili gluhosljepoćom, koja su objedinjena u jedinstven naziv: "Holistic approach to curriculum development for MDVI and DB children".

Dirljivom svečanošću upućena je zahvala svim sudionicima, izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želja za nastavkom buduće suradnje.

Vrh